Ziua Mondiala a teatrului Romanesc

Ziua Mondiala a teatrului Romanesc

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Constanța „Teodor T. Burada” marchează Ziua Mondială a Teatrului, la Constanța, printr-o întâlnire interactivă - „Ziua Porților deschise”. Evenimentul găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” este dedicat actorului Virgil Andriescu și activității sale în domeniu.

Ziua Mondială a Teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de centrele naţionale ale institutului. ITI a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. Începând din 1962 s-a conturat o tradiție de transmitere a unui mesaj dedicat acestei zile, de către o personalitate din domeniu, actori, regizori și dramaturgi aducând astfel un omagiu actului artistic.

Vă așteptăm miercuri, 27 martie, începând cu ora 11:00, la sediul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, din B-dul Ferdinand, nr. 56, pentru a celebra teatrul și arta, în toate formele ei.