EVENIMENTE

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada" organizează cu prilejul Zilei Dobrogei Festivalul Internațional „Dobrogea la Porțile Balcanilor". Spectacolul care va avea loc în data de 13 noiembrie, se dorește a fi un preambul la evenimentele și manifestările ce vor marca Ziua Dobrogei la nivelul județului Constanța și va prezenta într-o împletire armonioasă suite instrumentale și coregrafice de Dobrogea, recitaluri ale unor soliști din țară și momente artistice ale unor ansambluri din spațiul Balcanic (Macedonia, Grecia și Bulgaria). Tot în cadrul spectacolului se vor proiecta imagini reprezentative ale spațiului geografic Dobrogean care să ilustreze fiecare moment al spectacolului.

PROGRAM FESTIVAL:
Deschidere – ora 18:00
• Moment artistic susținut de Mirela Pană, actor al Teatrului de Stat Constanța;
• Ansamblul Folcloric Profesionist "Izvoare Dobrogene", dirijor Cristian Obrejan, Solistă - Elena Platică, invitați: Stana Stepănescu și Bodijar Ciobotin
• Ansamblul de Dansuri "Buchim" – „Radovish", Macedonia
• Ansamblul Asociației Evrites - Rodopi, Grecia
• Ansamblul Folcloric "Kardzhali", Bulgaria
• Ansamblul "Vocea Pindului"

Festivalul Internațional „Dobrogea la porțile Balcanilor, va avea o durată de aproximativ două ore și se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin" începând cu orele 18:00.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
VEZI EVENIMENT

Sâmbătă 30 Noiembrie 2019 vă invităm la lansarea celui mai nou roman semnat Petronela Rotar.

După succesul răsunător al volumului „Privind înăuntru", o carte despre traumă, reflecție, lupte interioare, amintiri și relațiile cu cei din jur, lucruri care au format-o și care totodată te trimit la introspecție și te obligă să privești înăuntru, semnat de Petronela Rotar, autoarea revine la Constanța și lansează cel de-al doilea roman intitulat „Ajută-mă să nu dispar". Astfel, sâmbătă 30 noiembrie 2019 publicul constănțean este invitat la întâlnirea cu una dintre cele mai citite scriitoare contemporane, începând cu orele 14:00 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin".
VEZI EVENIMENT
Asociația Clubul Montessori Start pentru Viață vă propune vizionarea filmului documentar "Copilul e maestrul" - film realizat timp de doi ani într-o clasă preșcolară, care folosește metoda Montessori.

În introducere, realizatorul francez dl. Alexandre Mourot ne va împărtăși experiența sa și a echipei sale, de la ideea de început, la filmul ce ne aduce în clasa educatorului Christian Maréchal, să descoperim ce se întâmplă zi de zi într-o școală Montessori.

Filmul a fost tradus și distribuit în numeroase țări - http://www.montessorimovie.com/international-distribution/ - Germania, Marea Britanie, Italia, Grecia, Bulgaria, Polonia, Spania, SUA, Canada, Japonia, Mexic, Uruguay, Columbia, Republica Dominicană, etc. și este admirat pentru felul în care reușește să expună activitatea zilnică într-un mediu Montessori.

Ne face plăcere să îl vedem acum și în România, în prezența realizatorului francez dl. Alexandre Mourot.
Filmul va fi prezentat:
• 21.11.2019 în Timișoara, Aula Magna, Universitatea de Vest, 18:00
• 23.11.2019 în București, Grand Cinema, Mall Băneasa, 10:00
• 25.11.2019 în Constanța, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin, 17:30 VEZI EVENIMENT

Emigrant Blues: un road movie in 2 1/2 capitole


un film de Claudiu Mitcu si Mihai Mincan
distribuit de De Film Production
19.10.2019 ora 18.00

Acasă nu e decât distanța dintre unde ești și unde visezi să fii.

Peste 55 de ore, de la București la Madrid, într-un autocar plin de oameni care călătoresc mii de kilometri spre și dinspre noua lor casă. Ultimul drum spre țara natală, de data aceasta în spatele unui dric condus de doi agenți de pompe funebre. Fragmente din povești ale unor oameni care visează la țara lor natală, dar sunt prea speriați să o ia, din nou, de la capăt.


VEZI EVENIMENT

Proiecție de gală MO

Dana Rogoz și Răzvan Vasilescu, o relație complicată pe marile ecrane.
”MO”, din 4 octombrie în cinematografele din România

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” are deosebita plăcere de a vă invita la proiecția de gală a peliculei românești „MO”, sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 18:00 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Dana Rogoz, Mădălina Craiu și Răzvan Vasilescu sunt protagoniștii filmului ”MO”, regizat de Radu Dragomir.
VEZI EVENIMENT

Între Chin şi Amin

O producţie cinematografică mult asteptata, "Între Chin şi Amin", îşi propune să readucă în discuţie cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din țările est-europene, cu mii de victime.
VEZI EVENIMENT

Dan Moisescu – un reper în folcloristica românească

„Dan Moisescu – un reper în folcloristica românească" este titlul cărții monografice care va fi lansată ca un preambul al Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu" ediția a XXIII -a care va avea loc în perioada 02-04 octombrie 2019 la Topalu.

VEZI EVENIMENT
Constanta: 3M - Morgenstern, Mălăele, Mihăiță

3M - Morgenstern, Mălăele, Mihăiță

Cei trei maeștri ai teatrului și filmului românesc, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, vor oferi publicului un adevărat regal teatral.

Cunoscut pentru piese precum ”Măscăriciul”, ”În valea cu parfum de flori și zumzet de albine”, ”Caramitru-Mălăele câte-n lună și în stele”, sau ”Ediție Specială”, Horațiu Mălăele are un farmec aparte care face ca piesele de teatru în care joacă să se îndrepte cu pași repezi spre Sold Out.

”Balanța”, ”Secretul lui Bachus”, ”Cel mai iubit dintre pământeni”, ”Domnișoara Cristina”, ”Las Fierbinți” sunt câteva dintre filmele în care ați urmărit-o pe Maia Morgenstern. ...

VEZI EVENIMENT
Bani din cer

Bani din cer

Mihai Bendeac aduce Bani din cer în Constanța, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", luni, 23 septembrie, începând cu ora 20:00.

Aparținând dramaturgului englez Ray Cooney, piesa a fost pusă în scenă în 2001, la Teatrul de Comedie, de Horațiu Mălăele. Vedetele de atunci erau George Mihăiță și Virginia Mirea. Astăzi, cele două personaje sunt înlocuite de Mihai Bendeac și Mihaela Teleoacă.

Henry, un contabil căruia îi pică bani din cer, își surprinde soția, întorcându-se acasă cu o geantă plină de bani. Întâmplarea fericită îl determină pe Henry ...

VEZI EVENIMENT
Spectacol de teatru și dans

Spectacol de teatru și dans

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada" și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul", cu sprijinul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori", Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros", Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, vă invită marți, 11 iunie, începând cu ora 10:00 la un spectacol de teatru și dans, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin" (B-dul Ferdinand, nr. 56).

Manifestația face parte din proiectul cultural „Teatrul prin ochii autismului", inițiat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada".

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

expoziție de fotografie - Chipul

Expoziția de fotografie „Chipuri”

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada" vă invită marți, ora 18:00 la vernisajul expoziției de fotografie, intitulată „Chipuri", la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin" (B-dul Ferdinand, nr. 56 - fostul Cinematograf Republica).

Intrarea este liberă!

Expoziția este deschisă publicului până la data de 23 iunie, interval orar 10:00 - 20:00.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

sarbatori populare dobrogene

Spectacolul folcloric „SĂRBĂTORI POPULARE DOBROGENE”

Pe data de 13 iunie, Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” începând cu ora 18:00, organizează spectacolul folcloric „SĂRBĂTORI POPULARE DOBROGENE”, care va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.
INTRAREA ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE
VĂ AȘTEPTĂM!

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/pian.jpg

Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”

În perioada 08 - 09 iunie, Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va organiza Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”. Ajuns deja la a -IV-a ediție, acest concurs este o competiție, ce are ca scop motivarea elevilor care studiază pianul în paralel cu învățământul general obligatoriu, fapt ce contribuie la dezvoltarea capacității intelectuale a tinerilor.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/docuart.jpg

Caravana Docuart

Consiliul Judetean Constanta prin Centrul Cultural Judetean Constanta ”Teodor T. Burada”si Docuart organizează în perioada 17 - 18 martie 2019 cea de-a 6-a ediție a Caravanei Docuart. Caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/licu.jpg

„Licu: O Poveste Românească”

Licu, o poveste românească este o metaforă despre condiţia umană şi efemeritate, dar și o emoționantă lecţie de viaţă. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs şi a plâns. Iată România ultimului secol, văzută prin ochii lui. Pelicula este deținătoare a Marelui Premiu la DOK Leipzig 2017..

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/39.jpg

Themis

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va demara proiectul cultural de educație juridică „Themis, drumul către umanitate”, joi 28 martie 2019, ora 13:00, printr-o activitate menită să atragă atenția asupra efectelor negative ale hărțuirii psihologice. Întâlnirea găzduită în sala de spectacol a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin, va avea un caracter interactiv, vor fi prezentate situații de viață, precedate de discuții libere și sesiuni de întrebări și răspunsuri din zona prevenirii agresiunilor de orice fel.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/38.jpg

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de centrele naţionale ale institutului. ITI a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. Începând din 1962 s-a conturat o tradiție de transmitere a unui mesaj dedicat acestei zile, de către o personalitate din domeniu, actori, regizori și dramaturgi aducând astfel un omagiu actului artistic.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/37.jpg

Ouăle lui Tarzan

„Ouăle lui Tarzan” este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/36.jpg

Deschiderea Oficială a Olimpiadei Nationale de Chimie

Deschiderea oficială a competiției va avea loc joi, 21 martie 2019, ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității „Ovidius” din Constanța, Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului Constanța și a partenerilor implicați în organizarea și desfășurarea în condiții optime a olimpiadei.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/35.jpg

Gala UOC a Excelenței în Educație și Cercetare

Manifestarea va avea loc miercuri, 20 martie 2019, începând cu ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, Bd. Ferdinand nr. 56, și face parte din seria de acțiuni pe care UOC le inițiază cu prilejul zilelor universității.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/34.jpg

Țara moartă

Proiecția, în forma unui documentar-eseu pune în valoare colecția de fotografii realizate de Costică Acsinte într-un mic oraș din România anilor `30 – `40. Documentarul a fost realizat de regizorul Radu Jude și prezintă două mărturii din acei ani şi din perioada premergătoare - cu sfârșitul celui de-al patrulea deceniu al secolului XX, al dictaturii regale.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/33.jpg

Femeia dobrogeană, de ziua ei

Consiliul Judetean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va organiza, în perioada 8-17 martie 2019, în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, din B-dul Ferdinand, nr. 56. expoziția de fotografie „Femeia dobrogeană, de ziua ei”.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/32.jpg

Doamna Mărilor

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vă invită, joi – 14 martie 2019, ora 16:00, la proiecția filmului „Doamna Mărilor”, dedicat fregatei „Mărășești”, cea mai mare navă militară construită într-un șantier din România, de producție 100% românească.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/31.jpg

Spaceship Earth | DM la Constanţa.

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada, cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17:00. Al doilea documnetar ce va fi proiectat luna aceasta este Spaceship Earth.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/30.jpg

Voyage of Time: Life’s Journey | DM la Constanţa.

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17:00. Primul documentar la care sunteţi invitaţi este Voyage of Time: Life’s Journey.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/29.jpg

Lansare "Privind înăuntru" de Petronela Rotar

Lansare de carte "Privind înăuntru" de Petronela Rotar Invitat: Bogdan Papacostea Duminică, 3 februarie, ora 13.00 Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (B-dul Ferdinand, nr. 56 - fostul Cinema Republica) Lectură, discuții, autografe Intrarea liberă Evenimentul face parte dintr-un proiect al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/28.jpg

10 oameni de valoare pentru Constanta

CDecernarea premiilor va urmări succesiunea celor 10 categorii ce includ o serie de domenii care reflectă calitatea vieţii sociale din Dobrogea: Medicină, Academic, Politică, Lumea afacerilor, Administraţie, Contribuţie la dezvoltarea societăţii, Cultură şi Artă, Sport, Muzică şi Divertisment, Mass-Media.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/27.jpg

Un secol de excelență în educație 1919 - 2019

Colegiul National „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Dobrogea, cu un prestigiu consolidat de-a lungul a peste opt decenii. Înfiinţat în anul 1919 ca Şcoală secundară de fete.

VEZI EVENIMENT