EVENIMENTE

images/evenimente/docuart.jpg

Caravana Docuart

Consiliul Judetean Constanta prin Centrul Cultural Judetean Constanta ”Teodor T. Burada”si Docuart organizează în perioada 17 - 18 martie 2019 cea de-a 6-a ediție a Caravanei Docuart. Caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/licu.jpg

„Licu: O Poveste Românească”

Licu, o poveste românească este o metaforă despre condiţia umană şi efemeritate, dar și o emoționantă lecţie de viaţă. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs şi a plâns. Iată România ultimului secol, văzută prin ochii lui. Pelicula este deținătoare a Marelui Premiu la DOK Leipzig 2017..

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/39.jpg

Themis

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va demara proiectul cultural de educație juridică „Themis, drumul către umanitate”, joi 28 martie 2019, ora 13:00, printr-o activitate menită să atragă atenția asupra efectelor negative ale hărțuirii psihologice. Întâlnirea găzduită în sala de spectacol a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin, va avea un caracter interactiv, vor fi prezentate situații de viață, precedate de discuții libere și sesiuni de întrebări și răspunsuri din zona prevenirii agresiunilor de orice fel.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/38.jpg

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de centrele naţionale ale institutului. ITI a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. Începând din 1962 s-a conturat o tradiție de transmitere a unui mesaj dedicat acestei zile, de către o personalitate din domeniu, actori, regizori și dramaturgi aducând astfel un omagiu actului artistic.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/37.jpg

Ouăle lui Tarzan

„Ouăle lui Tarzan” este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/36.jpg

Deschiderea Oficială a Olimpiadei Nationale de Chimie

Deschiderea oficială a competiției va avea loc joi, 21 martie 2019, ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității „Ovidius” din Constanța, Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului Constanța și a partenerilor implicați în organizarea și desfășurarea în condiții optime a olimpiadei.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/35.jpg

Gala UOC a Excelenței în Educație și Cercetare

Manifestarea va avea loc miercuri, 20 martie 2019, începând cu ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, Bd. Ferdinand nr. 56, și face parte din seria de acțiuni pe care UOC le inițiază cu prilejul zilelor universității.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/34.jpg

Țara moartă

Proiecția, în forma unui documentar-eseu pune în valoare colecția de fotografii realizate de Costică Acsinte într-un mic oraș din România anilor `30 – `40. Documentarul a fost realizat de regizorul Radu Jude și prezintă două mărturii din acei ani şi din perioada premergătoare - cu sfârșitul celui de-al patrulea deceniu al secolului XX, al dictaturii regale.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/33.jpg

Femeia dobrogeană, de ziua ei

Consiliul Judetean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va organiza, în perioada 8-17 martie 2019, în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, din B-dul Ferdinand, nr. 56. expoziția de fotografie „Femeia dobrogeană, de ziua ei”.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/32.jpg

Doamna Mărilor

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vă invită, joi – 14 martie 2019, ora 16:00, la proiecția filmului „Doamna Mărilor”, dedicat fregatei „Mărășești”, cea mai mare navă militară construită într-un șantier din România, de producție 100% românească.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/31.jpg

Spaceship Earth | DM la Constanţa.

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada, cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17:00. Al doilea documnetar ce va fi proiectat luna aceasta este Spaceship Earth.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/30.jpg

Voyage of Time: Life’s Journey | DM la Constanţa.

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17:00. Primul documentar la care sunteţi invitaţi este Voyage of Time: Life’s Journey.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/29.jpg

Lansare "Privind înăuntru" de Petronela Rotar

Lansare de carte "Privind înăuntru" de Petronela Rotar Invitat: Bogdan Papacostea Duminică, 3 februarie, ora 13.00 Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (B-dul Ferdinand, nr. 56 - fostul Cinema Republica) Lectură, discuții, autografe Intrarea liberă Evenimentul face parte dintr-un proiect al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/28.jpg

10 oameni de valoare pentru Constanta

CDecernarea premiilor va urmări succesiunea celor 10 categorii ce includ o serie de domenii care reflectă calitatea vieţii sociale din Dobrogea: Medicină, Academic, Politică, Lumea afacerilor, Administraţie, Contribuţie la dezvoltarea societăţii, Cultură şi Artă, Sport, Muzică şi Divertisment, Mass-Media.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/27.jpg

Un secol de excelență în educație 1919 - 2019

Colegiul National „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Dobrogea, cu un prestigiu consolidat de-a lungul a peste opt decenii. Înfiinţat în anul 1919 ca Şcoală secundară de fete.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e20.jpg

RomÂnia NeÎmblÂnzitĂ

În inima Europei există o via?ă naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăţi. Munţii infiniţi, pădurile străvechi, apele nesfârşite, toate acestea găzduiesc creaturi de referinţă pentru bătrânul continent.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e19.jpg

Santa & Cie - MoŞ Craciun În Misiune

Se apropie ajunul Crăciunului şi nimic nu pare să funcţioneze conform planului. Cei 92.000 de spiriduşi din atelierul lui Moş Crăciun se îmbolnăvesc subit, toţi deodată!

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e18.jpg

Morometii 2

Moromeţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoşteau.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e17.jpg

Teatrul PRIN OCHII Autismului

În cadrul acestui proiect, s-au efectuat jocuri de artă actorului care pe lângă rolul lor de amuzament,acestea stimulează dezvoltarea inteligenţei copiilor.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e16.jpg

Johnny English

Johnny English loveşte din nou e al treilea film din seria de comedii al căror erou este Johnny English, mereu agent secret din întâmplare.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e15.jpg

First Man - Primul Om Pe Lună

Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, şi exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile şi preţul plătit atât de Armstrong, cât şi de naţiunea americană, pentru a duce la bun sfârşit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e14.jpg

Cazinoul Invizibil - Heritage Talks

Dezbaterea "Cazinoul Invizibil Heritage Talks" va extrage concluziile atelierelor din 10 - 11 decembrie, în cadrul cărora liceenii îşi vor folosi creativitatea pentru a imagina viitorul Cazinoului.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e13.jpg

Muzeul Memoriei: expo

În anul Centenarului, am construit o expoziţie multimedia care îşi propune să ne apropie de istoria trăită de cei de la începutul secolului prin fotografii, jurnale, amintiri, instalaţii sonore şi realitate virtuală.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e12.jpg

Festivalul de Film Kazah 2018

Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan în Constanţa are deosebită plăcere de a vă invită la cel de al doilea Festival al Filmului Kazah.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e11.jpg

Conferinta "Teatrul in educatie" - Constanta, 2018

În ultimii ani, profesorii şi şcolile s-au confruntat cu provocări majore: numeroase strategii de reformare a educaţiei au fost dezvoltate şi discutate pe scară larga de catre politicieni şi de către societatea civilă.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e10.jpg

Harababuriada

Concursul se va desfa?ura pe trei categorii:
1.Secţiune interpretare poezie (licee vocaţionale)
2.Secţiune interpretare poezie
3.Secţiunea creaţie poezie ** Poeziile scrise de tinerii poeţi vor fi trimise pe adresa: filmburada.constanta@gmail.com până la data de 14 octombrie 2018.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e9.jpg

Themis, drumul către umanitate

Vineri, 12 octombrie, începând cu ora 11:00, optsprezece elevi ai Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria" din Constanţa vor participa la prima întâlnire din cadrul proiectului cultural educativ şi de educaţie juridică "Themis, drumul către umanitate" găzduit de Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin".

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e8.jpg

Marea Unire - RomÂnia la 100 de ani

Programul "Şcoala Altfel", difuzare documentar Agerpres Marea Unire- România la 100 de ani- Colegiul Naţional "Mircea cel Batrân" Constanţa. Locaţie: sala de spectacol a C.M.E.P.T. "Jean Constantin", ora: 11:00 Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e7.jpg

Festivalul International de Teatru Independent

Festivalul International de Teatru Independent de la Constanta - editia a III-a se deruleaza in intervalul 1 - 8 septembrie 2018. Programul evenimentelor care se vor desfasura in cadrul Centrului Multifunctional Educativ pentru Tineret '' Jean Constantin''.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e1.jpg

ZIUA LIMBII ROMANE

Astfel pe 31 august 2018, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” invită spectatorii iubitori de artă și cultură la Evenimentul va avea loc începând cu orele 18:00 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e2.jpg

TOATE PANZELE SUS

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează în perioada 18 – 21 august 2018 o serie de manifestări dedicate memoriei Maestrului Jean Constantin, de la nașterea căruia, pe data de 21 august se împlinesc 91 de ani.

VEZI EVENIMENT
images/evenimente/e3.jpg

Filmul Fregatei 111 „Mărășești”

Studioul Multimedia din cadrul redacției „Observatorul militar”, săptămânalul Ministerului Apărării Naționale, vă invită la proiecția filmului „Doamna mărilor”, dedicat fregatei „Mărășești”, cea mai mare navă de război construită de români.

VEZI EVENIMENT